PDF-bestanden importeren

Locatie

Importeer PDF

Bestand > Importeer

Met het commando Importeer PDF kan je een PDF-bestand importeren in uw Vectorworksdocument. Elke pagina wordt een onafhankelijk PDF-object dat in de tekening kan worden geplaatst. Als het originele bestand kan veranderen, en je wilt ervoor zorgen dat de geïmporteerde pagina’s bijgewerkt worden, creëer dan een abonnement op het originele PDF-bestand (Vectorworks-uitbreidingsmodule vereist).

Om een PDF-bestand te importeren:

Selecteer het commando.

Of: Klik op het bestand dat je wilt importeren en sleep het naar een open Vectorworksbestand

Selecteer het PDF-bestand dat je wilt importeren.

Het dialoogvenster ‘Importeer PDF-bestand’ wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Bereik

Bepaal welk deel van het PDF-bestand moet worden geïmporteerd.

Pagina’s

Selecteer deze optie om het paginabereik in te stellen.

Alles

Selecteer deze optie om alle pagina’s van het PDF-bestand te importeren.

Abonneer

Als je beschikt over een Vectorworks-uitbreidingsmodule vink je deze optie aan om een abonnement te nemen op dit bestand. De instellingen van het abonnement kan je vervolgens aanpassen op het tabblad ‘Abonnementen” van het dialoogvenster ‘Organisatie’. Zie Concept: Werkgroepen en abonnementen voor meer informatie.

Absoluut pad

Selecteer deze optie om het absolute pad van het bronbestand te bewaren. Selecteer deze optie als de locatie van het bronbestand niet zal veranderen in de toekomst of als het bronbestand zich op een ander volume bevindt.

Relatief pad

Selecteer deze optie om het pad van het bronbestand te bewaren in verhouding tot het Vectorworks doelbestand. Deze optie is alleen beschikbaar als het bronbestand op hetzelfde volume als het Vectorworksbestand staat. Kies voor een relatief pad als het doelbestand en het bronbestand in de toekomst naar een ander volume kunnen worden verplaatst.

Als je een server gebruikt voor Teamwerk, en het bronbestand bevindt zich niet op hetzelfde volume als de Teamwerkserver, dan zal je gevraagd worden om het bestand op te laden naar de projectmap van de server.

Bewaar abonnementsgegevens in bestand

Vink deze optie aan om een kopie van de PDF-pagina's waarop je zich abonneert in het doelbestand in Vectorworks op te slaan. Indien je deze optie niet aanvinkt, zal het doelbestand kleiner zijn en de PDF-pagina's worden automatisch bijgewerkt wanneer het doelbestand wordt geopend.

Automatisch bijwerken

Vink deze optie aan om de PDF-pagina's bij te werken aan de hand van het bronbestand elke keer dat dit doelbestand wordt geopend en als de PDF-pagina's verouderd zijn.

PDF-instellingen

Grijp naar geometrie

Vink deze optie aan om de PDF-pagina’s in Vectorworks te importeren als grijpbare objecten (zie Nauwkeurig tekenen). Merk op: dit is alleen mogelijk indien de PDF afkomstig is uit een applicatie waarmee je vectoriële afbeeldingen creëert. Je kan de functie Grijp naar geometrie ook nadien inschakelen via het Infopalet.

Als de PDF en de tekening een andere schaal hebben, kan het nodig zijn om de geïmporteerde PDF-objecten kleiner of groter te maken vooraleer je de grijpfunctie gebruikt (zie Een geïmporteerd PDF-object vergroten of verkleinen).

Toon aantekeningen

Vink deze optie aan om eventuele aantekeningen die aanwezig zijn in het PDF-bestand, op het geïmporteerde PDF-object weer te geven. Je kan deze functie ook nadien inschakelen via het Infopalet.

Elk PDF-pagina wordt in Vectorworks een apart PDF-object of PDF-pagina waarop je bent geabonneerd.

Als je over een Vectorworks-uitbreidingsmodule beschikt, kan je een PDF-bestand waarop je bent geabonneerd, openen met de standaard applicatie die geassocieerd is met dit bestandstype. Om een PDF-bestand te openen, gebruik je een van de volgende methoden:

Klik met de rechtermuisknop op de geabonneerde PDF-pagina in de tekenzone en selecteer het commando Open in het contextmenu.

Klik met de rechtermuisknop op het geabonneerde PDF-bestand in het Navigatiepalet en selecteer het commando Open in het contextmenu.

Selecteer de PDF op het Navigatiepalet en selecteer in het Paletmenu de optie Open.

Geïmporteerde PDF-objecten bewerken